0

اَبرسازنده

جامع ترین آموزش اجرا ساختمان

محاسبه سود ساختمانی

محاسبه درصد های مشارکت و خرید و فروش ملک

نقشه خوانی

یادگیری ۴ نقشه اصلی

پک نمونه گزارشات

ترفندهای گزاررش دهی

مراحل اداری

معرفی و نحوه طی کردن مراحل اداری

سفت کاری

راهنمای صفر تا صد سفت کاری

نازک کاری

راهنمای صفر تا صد نازک کاری ساختمان

تاسیسات ساختمان

اصول و راهکارهای فنی تاسیسات ساختمانی

نظارت و گزارش نویسی

آموزش گزارش نویسی اصولی

گودبرداری

نحوه گودبرداری اصولی برای ساختمان ها

تخریب

باید و نباید های تخریب ملک

اسکلت ساختمانی

نحوه اسکلت بندی و اصول لازم برای آن

نقشه خوانی ساختمان

اصول و قوانین نقشه خوانی و اجرا

راهنمای نصب نرم افزار

نحوه نصب نرم افزار در سیستم عامل ها

راهنمای ثبت نام در دوره ها

نحوه ثبت نام و پرداخت

مشاوره حضوریvip

مشاوره خصوصی با مهندس سخن فر

مشاوره تلفنی

تماس با کارشناسان آکادمی سخن فر

0 تا 100 مراحل اجرای فونداسیون + ویدیو کارگاهی

0 تا 100 مراحل اجرای فونداسیون + تصویر اجرا

 

 

اقدامات اولیه اجرای فونداسیون و موارد ضروری :

1- نیروی انسانی

 

 

نیروی انسانی که در بخشهای مختلف تولید و اجراء شامل کنترل تجهیزات تولید کیفیت مصالح بتن ریزی و عمل آوری و مسئولیت انجام کار را به عهده دارند

2- آماده سازی محل بتن ریزی

 

 

مواد زاید درون قالب یا محل بتن ریزی مانند گل و لای، برف و یخ، مواد گیاهی، مواد شست و کم مقاومت از جمله خرده های پلی استایرن مواد و قطعات اضافی ناشی از آرماتوربندی و قالب بندی باید از محل بتن ریزی جمع اوری و برداشته شوند

جهت اجرای نقشه لازم است ناهمواری های زمین اصلاح و پوشش گیاهی احتمالی و ریشه درختان برداشته شود همچنین در صورت نیاز باید گودبرداری تا عمق مورد نیاز انجام گردد عمق مورد نیاز گودبرداری تا تراز زیر بتن مگر است که توسط دوربین نقشه برداری یا تراز لیزری مشخص می شود .

لازم به ذکر است که حتی در خاکبرداریهای ماشینی نیز لازم است ۱۵ – ۲۰ سانتیمتر آخر حتماً به صورت دستی برداشته شده و سطح رگلاژ گردد هزینه احتمالی پر کردن زیر پی با قلوه سنگ و بتن مگر در صورت اضافه گودبرداری توسط ماشین آلات بسیار بیشتر از هزینه رگلاژ دستی خواهد بود .

تراز کف گود با دوربین نیوو

 

کنترل تراز کف گود با دوربین نیوو

دستی کف گود

 

رگلاژ دستی کف گود

جانمایی پروژه

از انطباق جهت شمال نقشه با شمال جغرافیایی محل پروژه یکی از محورهای طولی یا عرضی که موقیعت آن روی نقشه مشخص شده با حداقل دو میخ در ابتدا و انتها بر روی زمین اجرا میشود به این امتداد، محور مبنا گفته می.شود حال سایر محورهای طولی و عرضی از روی محور مبنا مشخص میگردد جهت کنترل عمود بودن محورها نیز میتوان از قضیه فیثاغورث موسوم به تکنیک ۵،۴،۳ استفاده نمود. نکته آنست که هنگام پیاده کردن نقشه روی ،زمین جهت جلوگیری از جمع شدن مهم خطاها باید اندازهها همیشه از یک نقطه اصلی (مبدأ) محاسبه شده و روی زمین منتقل شود نکته دیگر آنست که در زمینهای شیبدار نیز باید طول افقی اضلاع ملاک عمل قرار گیرد.

از مشخص شدن حدود ،پلان آکسها با استفاده از ریسمان کشی و گچریزی روی زمین تثبیت پس می گردد عملیات مذکور در پروژههای بزرگ با دوربین نقشه برداری و برای کارهای کوچک با ریسمان کار ،متر گونیا و تراز قابل اجرا است در این موارد استفاده از مترهای پارچه ای به دلیل تغییر طول در اثر کشش و ایجاد خطای زیاد مجاز نمی باشد .

گوشه های زمین

 

تعیین امتداد مبنا

ریزی محل نوارهای پی

 

گچ ریزی

بتن مگر

از اطمینان از جانمایی دقیق پلان ،پروژه رگلاژ دستی کف و حصول کد ارتفاعی مندرج در نقشه کف گود کروم بندی شده و بتن مگر بتن نظافت به ارتفاع حدود ۱۰ سانتیمتر برای جلوگیری از جذب شیره بتن فونداسیون توسط خاک و ایجاد سطح تراز جهت آرماتوربندی اجرا میشود. بتن مگر یک بتن غیرسازه ای با عیار سیمان حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم در هر مترمکعب است. توصیه میشود در زمینهای دارای گیاه و ریشه درختان برای جلوگیری از رشد و تکثیر ،مجدد ابتدا کل سطح با گازوئیل آغشته شود همچنین جهت جلوگیری از هوازدگی ،خاک، ترجیحاً باید فاصله زمانی خاکبرداری و اجرای بتن مگر به حداقل ممکن کاهش یابد. جهت اجرای بتن مگر ابتدا با دوربین یا شیلنگ تراز کف گود نقاط هم ارتفاعی ایجاد شده که به آن کروم بندی گویند. سپس بین کرومها در فواصل ۱-۳ متر شمشه گذاری میشود. نهایتاً فضای بین بتن ریزی شده و با شمشه کشی و ماله تسطیح میگردد.

بندی با استفاده از دوربین

 

تعیین ارتفاع کرومها با استفاده از دوربین نیوو

بتن مگر نواری 1

معمولاً بتن مگر در پروژههای کوچک به صورت دستی توسط بتونیر ساخته میشود باید حداقل ۱/۵ دقیقه پس از اضافه کردن تمامی مواد تشکیل دهنده بتن درون دستگاه به خوبی مخلوط شده و سپس مورد استفاده قرار گیرد همچنین جهت جلوگیری از جذب شیره بتن باید قبل از بتن ریزی بستر خاک کمی مرطوب شود بعد از اجرای بتن مگر و گیرش اولیه جهت جلوگیری از گسترش ترکها باید حداقل ۱۲ ساعت سطح آن مرطوب شده و سپس عملیات اجرای پی آغاز گردد.

اجرای فونداسیون

کاری میلگرد های طولی فونداسیون

 

خم کاری

ارماتور تحتانی

 

اجرای شبکه تحتحانی

گسترده

 

فونداسیون گسترده

خرک فونداسیون

 

جاگذاری خرک

مش فوقانی

 

اجرای شبکه مش فوقانی روی خرکها

آرماتورها دارای اشکال مختلف با کاربردهای متفاوت می.باشند از میلگرد راستا (سیتکا) برای افزایش مقاومت کششی ،بتن خاموت و سنجاقی جهت تحمل برش و جلوگیری از کمانش آرماتورهای طولی رکابی به عنوان فاصله نگهدار بین دو سفره آرماتور و یا به عنوان نوعی خاموت ترکیبی در ستونها و دیوارهای برشی خرک در آرماتوربندی فونداسیون جهت نگه داشتن شبکه میلگردهای فوقانی و أتکا (ادکا) در سقفهای تیرچه و بلوک جهت تحمل برش و اتصال مناسب تیرچه ها به تیر استفاده میشود واژههای سیتکا ،اتکا رامکا و ،خاموت ریشه روسی دارند.

آرماتور

 

انواع اشکال آرماتور

در مرحله بعد آرماتورهای انتظار و یا بولتها در جای خود قرار گرفته و کاملاً هم باد و تراز می شوند. تعیین محل دقیق آرماتورهای انتظار در سازه بتنی و یا آکس صفحه ستونها در سازه فلزی از مهمترین مراحل اجرای فونداسیون است که هرگونه بی دقتی در آن موجب بروز مشکلات اجرایی جدی مانند ناهمبادی ستونها ناترازی پلها و اتصالات و نیز کوتاهی و بلندی طول آنها خواهد بود. لذا با بستن ریسمانهای طولی و عرضی یا دوربین نقشه برداری آکس بیس پلیتها یا آرماتورهای انتظار ستونها و دیوارهای برشی مشخص میشود روش کار سنتی در پروژه های کوچک به این شکل است که ریسمانی در یک آکس طولی و یک آکس عرضی به صورت کاملاً عمود بر هم نصب شـده کـه محل برخورد دو ریسمان، مرکز صفحه ستون و یا آکس آرماتورهای انتظار خواهد بود. با این کار تمام ستونهای یک آکس کاملاً به موازات هم و در یک تراز ارتفاعی قرار میگیرند.

صفحه ستون

 

خط کشی محل آکس صفحه ستونها

های انتظار ستون

 

اجرای آرماتورهای انتظار ستونها در اسکلت بتنی پس از تکمیل آرماتوربندی فونداسیون و کنترل مضاعف آرماتورها قالب بندی پیرامونی فونداسیون با استفاده از قالب فلزی چوبی و یا آجری اجرا میگردد در صورت استفاده از قالب ،آجری باید از یک لایه ملات ماسه سیمان یا پلاستیک برای پوشش سطح داخلی قالب استفاده شود همچنین محل بازشوها با خاک پر شده تا از ریزش دیوارهای آجری در اثر نیروی جانبی بتن جلوگیری شود پس از اطمینان از صحت مراحل اجرایی شامل محل دقیق نوارهای پی ،طول سایز و خم مناسب ،آرماتورها نصب آرماتورهای تقویتی کنترل بازشوها و ابعاد چاله آسانسور اجرای کلیه ریشههای ستون و دیوارها ریسمانی و همباد بودن ،آکسها عملیات بتن ریزی انجام میشود. دقت مضاعف در این مرحله موجب سهولت اجرای مراحل آتی ،سازه افزایش سرعت و کیفیت و اجتناب از دوباره کاریهای احتمالی خواهد بود .

بندی نوار های پی

 

ریزش خاک مجاور فونداسیون و تمیز کاری آن

 

 

قالبها باید به شیوه مناسب تمیز شده و با روغن قالب ماده رهاساز مناسب پوشش داده و درزبندی شوند. برای روغن کاری قالب ها باید با استفاده از روغن ماده رهاساز مناسب و طبق دستورالعمل های تولید کنندگان روغن قالب و قالب ساز اقدام به روغن کاری قالبها نمود. باید دقت شود که ضخامت لایه روغن طبق دستورالعمل تولید کننده روغن قالب باشد. ضمناً لازم است روغن قالب روی سطح قالب شره نکند.

بندی با اجر و پلاستیک کشی

 

پلاستیک و قالبندی با آجر فشاری

ریزی فونداسیون

 

بتن ریزی فونداسیون

زدن بتن

 

ویبره زدن

کشیدن و پرداخت سطح بتن

نکات اجرایی

1- به دلیل اهمیت بالای آرماتورها در افزایش شکل پذیری رفتار مقاطع بتنی از کارخانه های معتبر تهیه شده و پلاک  روی بندیل ها حاوی مشخصات فنی آنها مورد توجه قرار گیرد. .

مشخصات میلگرد ها

 

پلاک حاوی مشخصات فنی آرماتورها

2- میلگردها باید بر حسب نوع و قطر تفکیک شوند در صورت وجود میلگردهای هم قطر با مشخصات متفاوت جهت جلوگیری از اشتباه باید آنها را در محل های جداگانه انبار نمود .

3- به هیچ عنوان از آرماتورهای با درصد زنگ زدگی بالا و یا آغشته به روغن نباید استفاده شود وجود زنگ زدگی کم که به راحتی با ناخن و یا گونی زبر از بین برود بلامانع است.

4-  معمولاً میلگردها تا قطر ۱۰ میلیمتر از نوع AII تولید شده و در سایزهای بالاتر عمدتاً از نوع AIII و تا حدودی نیز All تولید می.شود به صورت چشمی آج میلگردهای AII بصورت گام های مارپیچی موازی با زاویه ۴۵ درجه و آج میلگردهای AIII به شکل جناغی (۷) و (۸) است. از نرمی آرماتور هنگام خمکاری نیز تا حدودی میتوان به نوع آن پی برد. 

اج

5- مقاومت نهایی نمونه ها در تست کشش به میزان بسیار بیشتر از مقادیر استاندارد حاکی از مزیت فولاد نمی باشد زیرا منجر به تردی رفتار آرماتور و بالطبع کاهش شکل پذیری مقطع می گردد.

6-  آرماتورها به دو دسته اصلی و فرعی تقسیم می شوند خاموت ها به طور کلی وظیفه نگهداری آرماتورهای طولی و جلوگیری از کمانش آنها در فشارهای زیاد تحمل بخشی از برش و نیز افزایش شکل پذیری مقطع را بر عهده دارند.

7-تمام میلگردها باید به صورت سرد و تا حد امکان با دستگاه های مکانیکی خم شوند و از خم کردن و برش آرماتورها به کمک هوابرش جداً خودداری شود.

8- پوشش میلگردها در بتن فونداسیون حداقل ۵۰ میلیمتر تیرها و ستونها ۴۵ میلیمتر و در دالها و دیوارها حداقل ۳۰ میلیمتر در شرایط محیطی متوسط لحاظ شود تا علاوه بر ایجاد پیوستگی بین بتن و میلگرد آرماتورها در برابر خوردگی و زنگ زدگی محافظت شوند .

9- ترجیحاً بجای استفاده از سنگ و آجر از اسپیسرهای پلاستیکی استاندارد در زیر شبکه تحتانی پی استفاده گردد.

 

یک نمونه اسپیسر پلاستیکی استاندارد

10- فواصل محور تا محور آرماتورها مطابق با نقشه انجام شده و از افزایش یا کاهش فاصله ها اجتناب گردد.

فواصل آرماتور های طولی

 

کنترل فواصل آرماتورهای طولی

11- دقت مضاعف در نحوه چیدمان فاصله و طول مناسب آرماتورهای انتظار ستون ها و دیوارها الزامی است. 

12- خاموت ریشه ستون ها در داخل فونداسیون طبق نقشه سازه اجرا شود .

ستونها در داخل فونداسیون

 

نصب خاموت ریشه ستونهادر داخل فونداسیون

13- هنگام کار گذاشتن ریشه ، ستونها فاصله حدود ۵ سانتیمتر عقب نشینی مربوط به نماسازی لحاظ شود تا از ایجاد اضافه بنا جلوگیری گردد.

14- قبل از آرماتوربندی فونداسیونهای ،گسترده محل چاه های ارت و فاضلاب با کول مشخص شده و آرماتورهای تقویتی قطری در ۴ گوشه آن نصب گردد.

15- در فونداسیونهای گسترده در صورت وجود شمع جهت مقابله با نیروهای برکنش ، قبل از آرماتوربندی فونداسیون نسبت به حفاری و آرماتوربندی شمع اقدام گردد همچنین انتهای میلگردهای طولی شمع با خم ۹۰ درجه در فونداسیون مهار شود.

16-قبل از اجرای چاله آسانسور بهتر است ابعاد آن توسط شرکت سازنده آسانسور کنترل و تایید شود.

17- ملاک محاسبه و اجرای درز انقطاع پشت تا پشت ستون های طبقه اول و همچنین بر زمین است 20- در صورتی که در نقشه های سازه درز انقطاع در محل پی نیز امتداد یافته باید دو قسمت با استفاده از مصالح نرم مانند یونولیت از هم تفکیک شود.

 18- جهت انتقال نیرو بین میلگردها طول مهاری وصله ها طبق ضوابط آیین نامه و نقشه ها اجرا گردد.

19- در مقاطع با تراکم آرماتور بالا بجای استفاده از وصله پوششی اورلب میتوان از وصله مکانیکی (کوپلر) یا جوشی (فورجینگ) استفاده نمود. 

20-توصیه میشود پیش از بتن ریزی آکس صفحه ستونها یا آرماتورهای انتظار ستونها و دیوارها مجدداً کنترل گردد.

21-  اجرای سیستم همبندی ساختمان قبل از بتن ریزی فونداسیون سقف ها و تعدادی از ستون ها الزامی است.

فونداسیون

 

اجرای همبندی ساختمان

22- قبل از بتن ریزی فونداسیون هماهنگی های لازم جهت بازدید مهندس ناظر انجام شود .

23- قبل از بتن ریزی حتماً درون فونداسیون از خاک هاو نخاله های ساختمانی کاملاً پاکسازی گردد.

24-  قبل از بتن ریزی لازم است سطح بتن مگر مرطوب شود. 

25- پیش از بتن ریزی جهت جلوگیری از آسیب به قسمت رزوه شده بولتها و نیز خشک شدن بتن روی آن باید روی رزوه ها با پلاستیک پوشانده شود.

26- در بتن ریزی های حجیم فونداسیون از قبل محل قطع بتن با رابیتس و آرماتورهای مهاری و ترجیحاً به صورت نامنظم نه در یک امتداد و خط مستقیم مشخص گردد .

27- حتماً هماهنگی با آزمایشگاه بتن جهت نمونه برداری انجام گردد .

بتن

 

اخذ نمونه های مکعبی از بتن

28- از افزودن آب به بتن بدون اجازه مهندس ناظر اکیداً خودداری شود. 

گیری اسلامپ بتن

 

نحوه اندازه گیری اسلامپ بتن

29- در صورت افزودن ضد یخ و یا فوق روان کننده به بتن حتما دستورالعمل نوشته شده بر روی محصول را مطالعه کنید و به میزان درج شده به بتن در میکسر اضافه شود .

30- در زمان بتن ریزی استفاده از دستگاه ویبره الزامی است حتماً قبل از آغاز بتن ریزی از سالم بودن دستگاه ویبره اطمینان حاصل شود و سعی کنید حداقل دو دستگاه یک دستگاه برقی و یک دستگاه بنزینی در کارگاه موجود باشد .

ویبره

 

یک نمونه ویبراتور خرطومی

31-شیلنگ ویبره باید به صورت عمود و در فواصل نزدیک به مدت حدود ۵ تا ۱۰ ثانیه داخل بتن شده و جهت جلوگیری از ورود هوا به داخل ،بتن به آرامی خارج گردد .

32- بعد از گیرش اولیه بتن حدود ۲۱ ساعت پس از اجرا عملیات نگهداری بتن جهت حفظ دما و رطوبت آغاز شود اجرای عملیات نگهداری در افزایش مقاومت و دوام بتن کاملاً موثر است .

33- تمامی قسمت های بتن ریزی شده با توجه به دمای هوا حداقل تا ۳ روز باید آبپاشی شود در  دمای زیر صفر از پاشیدن آب روی بتن جلوگیری شود .

34- استفاده از گونی مرطوب در فصل تابستان جهت حفظ رطوبت بتن و جلوگیری از خشک آن و پوشش پلاستیکی یا عایق پشم شیشه جهت حفظ دمای بتن و جلوگیری از یخ زدگی در زمستان توصیه می گردد.

 35- نصب پلیت های چاله آسانسور ، آرماتور انتظار پله ، آرماتورهای ریشه ستون ها و امثال آن مواردی است که باید حتما زمان بتن ریزی دقت لازم بهش شود .

36-کاشت آرماتور در موارد زیادی به دلایل اشتباهات اجرایی و یا تغییر نقشه های سازه و معماری صورت میگیرد امروزه چسب های ویژه و روشهای کاشت نوین موجب حل مسئله با روشهای ساده و کم هزینه تر گردیده است. 

آرماتور

 

نمونه کاشت آرماتور در محل اتصال تیر به ستون

50- حتما سوراخ ها تمیز شده و بدون گرد و خاک باشد از چسب های استاندارد استفاده شود و بعد از چسب زدن به مقداری باشد که مقداری به بیرون از سوراخ ها ریزش کند .

ریختن چسب بتن

 

بیرون ریختن مقداری چسب پس از جا زدن کامل آرماتور

کنترل فونداسیون توسط مهندس ناظر

یکی از مهمترین مرحله ها جهت بازدید مهندس ناظر مرحله اجرای فونداسیون هست. حتما بعد از دریافت نقشه های اجرایی آن را مطالعه کنید و تسلط کامل روی نقشه ها داشته باشید و زمانیکه گودبرداری طبق نقشه های اجرایی انجام شد و مورد تایید بود شما می توانید اجازه اجرای فونداسیون رو به سازنده و یا مجری بدهید .

کنترل های این مرحله برای یک مهندس ناظر :

کنترل نقشه های معماری ( ابعاد و … )

کنترل نقشه های سازه ( تعداد میلگرد های تقویتی و اجرا )

در نقشه های معماری باید مهندس ناظر به نکات زیر توجه داشته باشه و شخصا این موارد رو چک کند .

      • ارتفاع فونداسیون و عرض نوارها

      • رعایت کاو بتن 
      • سایز میلگردهای طولی و عرضی و فاصله های آنها 

      • اندازه اورلپ ها  (مطابق با نقشه های سازه )

      • چک و کنترل کردن میلگرد های تقویتی اندازه ها و سایز آنها بسیار مهم است .
      •  چک کردن تعداد خاموت ها اندازه ها و زاویه خم های زده شده .

    بَرِ ملک :

    یکی از نکات مهم در جانمائی سطح اشغال ساختمان در زمین، مشخص کردن بَرِ ساختمان است. به همین جهت در هر شهرداری قسمتی به نام کنترل بر و کف وجود دارد در صورت وجود مغایرت ابعاد و تنظیم گزارش ، شهرداری اقدام به اندازه گیری جهت رفع مشکل می شود .

    نکته : مهندس ناظر فقط مسئولیت کنترل بر ساختمان را دارد و پیاده کردن آن برعهدهٔ مجری  یا سازندۀ  است.

    مغایرت در ابعاد زمین طبق اسناد و نقشه های اجرایی :

    زمانی که کنترل ملک رو انجام دادین اگر بدون مشکل و مغایرتی بود ابعاد زمین که روند کار ادامه پیدا می کند اما ممکن هست دو حالت برای شما پیش بیاید :

    1-کوچکتر بودن زمین 

    ممکن هست به دلایل مختلف در اندازه گیری ها و کنترل ها مغایرت هایی وجود داشته باشه و مهندسین ناظر این اشتباه رو بکنند که مالک ضرر می کند زمین کوچکتر اجرا شود اما این رو دقت داشته باشید ممکن هست حتی با رضایت مالک و خبر دادن به آن می تواند دردسر هایی رو براتون ایجاد کند و پیشنهاد ما این هست حتی در صورت کوچکتر اجرا شدن گزارش خلاف دار را رد کنید تا بهدا دچار مشکل نشوید .

    2-بزرگتر بودن زمین 

    در هر دو حالت بالا حتما مهندس نظار باید توجه کند و با مجری جهت علت آن هماهنگی لازم رو انجام دهد.

    نکته : در بازدید مراحل چنانچه مغایرتی بین نقشه ها و پروانه ساختمانی کشف شود اولویت اول با پروانه ساختمانی و سپس نقشه های معماری ست .

     گزارش فونداسیون قبل از بتن ریزی

     گزارش فونداسیون باید زمانی تنظیم شود که میلگردها و قالب های آن بسته شده و آماده بتن ریزی باشد . و در متن آن نیز باید ذکر شود که میلگردها و قالب فونداسیون اجرا گردیده و آماده بتن ریزی می باشد.

    عدم اطلاع مجری یا سازنده به ناظر از روند اجرای آرماتور بندی فونداسیون:

     ممکن هست به علت های مختلف سازنده و یا مجری به ناظر اطلاع ندهد که روند آرماتور بندی شروع شده هست تا ناظر کنترل های ذکر شده رو مشاهده کند و بتن ریزی انجام شده . در این شرایط که مهندس ناظر به پروژه جهت نظارت سر میزند باید عدم تایید استحکام بنا رو ذکر کند به این دلیل که نمی تواند تایید کند آرماتور بندی طبق نقشه های مصوب انجام شده است .

    گزارشات چند مرحله ای :

    در ساختمان هایی که به دلیل حفظ سپر خاکی امکان اجرای یکپارچه فونداسیون نباشد باید بتن ریزی در چند مرحله انجام شود که مهندس ناظر موظف به گزارش این مورد در گزارشات خود می باشد .

        • مساحت زمین طول و عرض 
        • سطح اشغال 
        •  جانمائی ستون ها و آکس گذاری ها 
        •  اصلاحی زمین اگر عقب نشینی و موارد این چنینی است .
        •  درز انقطاع ( در فونداسیون نیاز به اجراء درز انقطاع ندارد )

        •  پارکینگ ها و کدهای ارتفاعی 

        • باکس راه پله و چک کردن ابعاد آن
        • جانمائی چاله آسانسور و چک کردن ابعاد آن. ( بهتر است با شرکت آسانسور کار هم جهت بازدید هماهنگ شود )
       
      در نقشه های سازه باید مهندس ناظر به نکات زیر توجه داشته باشد و شخصااین مارد رو چک کند .

        • ارتفاع فونداسیون و عرض نوارها

        • رعایت کاو بتن 
        • سایز میلگردهای طولی و عرضی و فاصله های آنها 

        • اندازه اورلپ ها  (مطابق با نقشه های سازه )

        • چک و کنترل کردن میلگرد های تقویتی اندازه ها و سایز آنها بسیار مهم است .
        •  چک کردن تعداد خاموت ها اندازه ها و زاویه خم های زده شده .

      بَرِ ملک :

      یکی از نکات مهم در جانمائی سطح اشغال ساختمان در زمین، مشخص کردن بَرِ ساختمان است. به همین جهت در هر شهرداری قسمتی به نام کنترل بر و کف وجود دارد در صورت وجود مغایرت ابعاد و تنظیم گزارش ، شهرداری اقدام به اندازه گیری جهت رفع مشکل می شود .

      نکته : مهندس ناظر فقط مسئولیت کنترل بر ساختمان را دارد و پیاده کردن آن برعهدهٔ مجری  یا سازندۀ  است.

      مغایرت در ابعاد زمین طبق اسناد و نقشه های اجرایی :

      زمانی که کنترل ملک رو انجام دادین اگر بدون مشکل و مغایرتی بود ابعاد زمین که روند کار ادامه پیدا می کند اما ممکن هست دو حالت برای شما پیش بیاید :

      1-کوچکتر بودن زمین 

      ممکن هست به دلایل مختلف در اندازه گیری ها و کنترل ها مغایرت هایی وجود داشته باشه و مهندسین ناظر این اشتباه رو بکنند که مالک ضرر می کند زمین کوچکتر اجرا شود اما این رو دقت داشته باشید ممکن هست حتی با رضایت مالک و خبر دادن به آن می تواند دردسر هایی رو براتون ایجاد کند و پیشنهاد ما این هست حتی در صورت کوچکتر اجرا شدن گزارش خلاف دار را رد کنید تا بهدا دچار مشکل نشوید .

      2-بزرگتر بودن زمین 

      در هر دو حالت بالا حتما مهندس نظار باید توجه کند و با مجری جهت علت آن هماهنگی لازم رو انجام دهد.

      نکته : در بازدید مراحل چنانچه مغایرتی بین نقشه ها و پروانه ساختمانی کشف شود اولویت اول با پروانه ساختمانی و سپس نقشه های معماری ست .

       گزارش فونداسیون قبل از بتن ریزی

       گزارش فونداسیون باید زمانی تنظیم شود که میلگردها و قالب های آن بسته شده و آماده بتن ریزی باشد . و در متن آن نیز باید ذکر شود که میلگردها و قالب فونداسیون اجرا گردیده و آماده بتن ریزی می باشد.

      عدم اطلاع مجری یا سازنده به ناظر از روند اجرای آرماتور بندی فونداسیون:

       ممکن هست به علت های مختلف سازنده و یا مجری به ناظر اطلاع ندهد که روند آرماتور بندی شروع شده هست تا ناظر کنترل های ذکر شده رو مشاهده کند و بتن ریزی انجام شده . در این شرایط که مهندس ناظر به پروژه جهت نظارت سر میزند باید عدم تایید استحکام بنا رو ذکر کند به این دلیل که نمی تواند تایید کند آرماتور بندی طبق نقشه های مصوب انجام شده است .

      گزارشات چند مرحله ای :

      در ساختمان هایی که به دلیل حفظ سپر خاکی امکان اجرای یکپارچه فونداسیون نباشد باید بتن ریزی در چند مرحله انجام شود که مهندس ناظر موظف به گزارش این مورد در گزارشات خود می باشد .

      آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

      sokhanfar hasan وب‌سایت
      0 0 رای ها
      میزان رضایت
      3 نظرات
      بازخورد (Feedback) های اینلاین
      مشاهده همه دیدگاه ها