0

اَبرسازنده

جامع ترین آموزش اجرا ساختمان

محاسبه سود ساختمانی

محاسبه درصد های مشارکت و خرید و فروش ملک

نقشه خوانی

یادگیری ۴ نقشه اصلی

پک نمونه گزارشات

ترفندهای گزاررش دهی

مراحل اداری

معرفی و نحوه طی کردن مراحل اداری

سفت کاری

راهنمای صفر تا صد سفت کاری

نازک کاری

راهنمای صفر تا صد نازک کاری ساختمان

تاسیسات ساختمان

اصول و راهکارهای فنی تاسیسات ساختمانی

نظارت و گزارش نویسی

آموزش گزارش نویسی اصولی

گودبرداری

نحوه گودبرداری اصولی برای ساختمان ها

تخریب

باید و نباید های تخریب ملک

اسکلت ساختمانی

نحوه اسکلت بندی و اصول لازم برای آن

نقشه خوانی ساختمان

اصول و قوانین نقشه خوانی و اجرا

راهنمای نصب نرم افزار

نحوه نصب نرم افزار در سیستم عامل ها

راهنمای ثبت نام در دوره ها

نحوه ثبت نام و پرداخت

مشاوره حضوریvip

مشاوره خصوصی با مهندس سخن فر

مشاوره تلفنی

تماس با کارشناسان آکادمی سخن فر

استفاده بهینه از کاشی و سرامیک

ceramic or tile enzo online.com
استفاده بهینه از کاشی و سرامیک ها

 انواع کاشی

کاشی یکی از مصالح پرکاربرد از جنس خاک رس است که در انواع لعابدار و بدون لعاب تولید میشود لعاب لایه شیشه ای است که به صورت مایع بر روی بدنه سفالین کاشی ریخته شده و همراه آن در دمای بیش از ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد پخته میشود این لایه موجب پوشش خلل و فرج سطح کاشی شده و از نفوذ رطوبت به داخل آن جلوگیری می.کند معمولاً لعاب از شیشه و اکسیدهای فلزی و معدنی تهیه شده و در انواع ،براق نیمه براق ،مات ساده و طرحدار در رنگهای مختلف طبقه بندی می گردد. در برخی موارد پس از پخت بدنه کاشی لعاب روی سطح آن ریخته شده و سپس جهت یکپارچه شدن با لایه زیرین مجدداً در کوره پخت قرار میگیرد این کاشیها به دوپخت معروفند و دارای کیفیت بالاتری هستند اصولاً کاشی به دو دسته کفی (سرامیک و دیواری تقسیم می.شود سرامیکها به دلیل قرارگیری در معرض رفت و آمد بارگذاری و رطوبت بیشتر معمولاً مقاومتر ضخیمتر و دارای جذب آب کمتری هستند و در دمای پخت بالاتری تولید می.گردند ولی کاشی دیوار به دلیل عدم وجود بارگذاری، معمولاً در دمای پخت پایینتر تولید شده و دارای ضخامت کمتر است همچنین جذب آب کاشیهای دیواری نیز بالاتر از سرامیک می باشد .

نحوه اجرا

در توالی اجرای کاشی کاری معمولاً ابتدا کاشی بدنه نصب شده و سپس سرامیک کف کار مــ تهیه شده و داده میشود سپس جهت رس قبل از شروع نصب ،کاشی ابتدا خمیری از خاک ایجاد ضخامت ،کفسازی زیر کار ماسه ریخته شده و با ضربه متراکم می.شود در مرحله بعد دو کاشی ابتدا و انتهای ،ردیف موقتاً با فاصله حداقل ۱-۲ سانتیمتر از دیوار نصب می گردد. سپس بین آنها ریسمانی کشی یا شمشه گذاری شده و بالای کاشیها با گل موقتاً مهار می.شود. مابقی کاشی ها نیز به همین ترتیب نصب شده و کل رج تکمیل می.گردد تمام اضلاع کار در رج اول دور چرخانده شده یک رگه کردن تا امکان کنترل تمام زوایا اضلاع و گوشه ها فراهم .شود در این مرحله چنانچه کنار ضلعی تکه های نامناسب قرار گیرد کاشی های رج اول را جابجا نموده و تکه ها به کنار منتقل میشود. برش کاشیها در کنجها و یا محل لولههای تاسیسات با فرز یا الماس به راحتی قابل انجام است. پس از اطمینان از صحت ،کار پشت کاشیها با استفاده از دوغاب ماسه سیمان ۱:۵ به آهستگی پر می.شود پس از اجرای رج اول مراحل فوق عیناً تا تراز نهایی تکرار میگردد پس از گیرش کامل دوغاب ملانی تشکل از سیمان سفید و پودر سنگ به نسبت ۱ به ۲ تهیه شده و درزها جهت جلوگیری از نفوذ رطوبت بندکشی می.شود در مرحله نهایی نیز سطح کاشی ها با پارچه یا گونی نخی کاملاً تمیز میگردد.

رگه کردن کاشیها و اتصال موقت با گل رس

درزها با مخلوط سیمان سفید و پودر سنگ

نکات اجرایی

1- جهت حصول نتیجه مطلوب باید از کاشی مرغوب استفاده شود کاشیهای درجه دو و سـ در موارد زیادی دارای لب پریدگی و اعوجاج هستند که موجب نمای نامناسب و موج توجه به حجم کار باید به صورت تصادفی از هر چند بسته تعدادی کاشی انتخاب شده و مورد بررسی کنترل اعوجاج کافی است سطح دو کاشی از روی (لعاب) روی یکدیگر قرار گیرد. وجود فضای خالی بین دو کاشی موید تاب و کیفیت پایین است همچنین زوایای کاشیها باید کاملاً قائمه و ابعاد و اندازه ها یکسان .باشد با کنار هم چیدن کاشیها میتوان قائمه بودن زوایا را کنترل نمود.

2-جهت افزایش زیبایی کار ابعاد کاشی و طرح و رنگ آن باید مورد توجه قرار گیرد. ترجیحاً فضاهای کوچک از کاشی و سرامیک با ابعاد کوچکتر و در فضاهای بزرگ از ابعاد بزرگتر استفاده شود. همچنین توصیه میشود در فضاهای کوچک از رنگهای روشن مانند کرم و سفید جهت بزرگتــر نشان دادن فضا استفاده گردد.

3-عرض سرامیک کف و کاشی دیوار ترجیحاً با هم برابر باشد. عدم تناسب این دو موجب جفت نشدن بندها و نازیبایی کار می گردد.

4- در انتخاب کاشی به نوع لعاب دقت شود لعابهای براق درخشندگی بیشتری داشته و را روشن تر و بزرگتر جلوه میدهند همچنین تمیز کاری این کاشیها نیز به اسانی قابل انجام است. لیکن این لعابها موجب سر و لیز بودن سطح کاشی و نیز نمایان شدن بیشتر لکههای احتمالی است.

5-لعاب روی سطح کاشی باید کاملا یکنواخت و بدون عیوب ظاهری .باشد یک راه ساده برای تشخیص کیفیت ،لعاب نحوه بازتاب نور لامپ یا تصویر اجسام بر روی ان .است وضوع بیشتر و عدم اعوجاج تصویر موید کیفیت مطلوب لعاب است.

6- در تهیه کاشی به ارتفاع سقف توجه شده و جهت زیبایی بیشتر حتی المقدور از بکار بردن کاشی نیمه اجتناب .شود میتوان با استفاده از باندهای طرحدار علاوه بر ایجاد زیبایی بیشتر، کمبود ابعاد را نیز تا حدودی جبران نمود.

23 نکته اجرایی در کاشی کاری + ویدیو و عکس

7- در ساختمانهای لوکس میتوان از سرامیکهای سه بعدی جهت افزایش زیبایی کار استفاده نمود. برخی از این سرامیکها به دلیل لعاب شیشه ای تا حدودی سر هستند که باید دقت لازم در انتخاب آنها بکار رود. همچنین میتوان از کفپوشهای سه بعدی با طرحهای بسیار متنوع نیز استفاده نمود پس از زیرسازی دقیق کفپوش روی زمین پهن شده و لعاب شفاف روی آن پخش میشود. قیمت بالا زیبایی فوق العاده و امکان ایجاد خط و خش و نیاز به ساب مجدد از ویژگیهای این کفپوشهاست .

8- جذب آب کاشی یکی از فاکتورهای مهم در عملکرد آن است به عنوان یک راهکار ساده دقیق میتوان چند قطره آب پشت بدنه کاشی .ریخت پس از گذشت چند دقیقه در کاشیهای و گرانیتی نباید جذب ابی مشاهده .شود در کاشیهای کف جذب آب به مقدار کم و در کاشی دیوار جذب آب بلامانع است .

9- کاشیهای دیواری دارای جذب آب بالاتر نسبت به سرامیک کف هستند که موجب چسبندگی مناسب دوغاب به آن می.گردد همچنین سرامیکها دارای مقاومت سایشی بیشتر و سختی بالاترند. لذا توصیه میشود از هر نوع محصول در جای مناسب خود استفاده شود.

10-کاشی دیوار به دلیل جذب آب بالا نباید در محیط خارج ساختمان بکار رود.

11- برای استفاده در مناطق پر ،تردد فضای باز و مکانهای تحت تاثیر مواد شیمیایی باید از کاشی پرسلانی استفاده شود این نوع کاشیها از مواد اولیه بسیار مرغوب و با کیفیت بالا (خاک رس سفید یا کائولینیت تهیه می.شود همچنین فشار پرس زیاد و دمای پخت بالاتر از ۱۲۰۰ درجه موجب تولید محصولی بسیار مقاوم با مقاومت سایشی بالا و تخلخل بسیار پایین گردیده است. پـشـت ایــن کاشیها معمولاً سفید رنگ است.

12-قبل از آغاز کاشی کاری باید هر گونه بقایای ملات ،کاهگل گچ و خاک، گچ یا هر نوع ملات دیگری غیر از ماسه و سیمان از روی سطوح دیوار تراشیده شود.

13- پیش از نصب کاشی جهت جلوگیری از جذب آب ملات توسط ،دیوار، کمی دیوار مرطوب شود.

14- قبل از استفاده باید کاشی زنجاب ..شود فرو بردن کاشی در آب کافی بوده و نیازی به ماندن کاشی در آب نیست.

15- اجرای کاشی کاری باید از محل اولین نقطه دید پس از باز شدن درب آغاز شود.

16- جهت افزایش چسبندگی و جلوگیری از کنده شدن ،کاشیها، بر روی عایقکاری دیوار آشپزخانه حمام و سرویسها باید توری مرغی یا رابیتس نصب شده و با میخ به دیوار محکم گردد. کوبیدن میخ روی عایق مجاز نیست و باید توری کمی بالاتر از لایه عایق روی دیوار تثبیت شود. همچنین جهت نصب کاشی روی سطوح بتنی مانند دیوارهای برشی نیز باید برگه های رابیتس با میخ هیلتی روی سطح نصب شود.

17- برش دقیق کاشیها در محل کنجها یا محل لوله های تاسیسات از موارد مهم اجرایی است که موجب افزایش زیبایی کار میگردد

18-جهت زیبایی بیشتر کاشی کاری ترجیحاً بندهای کاشی دیوار و سرامیک کـف بـه صـورت همباد و در یک خط اجرا گردد.

19- دوغاب باید کاملاً پشت کاشی را پر کند ریختن خرده ،آجر تکه سفال، گل رس و مانند آن در پشت کاشی ممنوع است.

20- دوغاب ریخته شده روی کاشیها باید با گونی نخی تمیز شود. ماندن زیاد دوغاب روی کاشی موجب تیرگی سطح آن مخصوصاً در رنگهای روشن می شود .

21-برای کنترل صحت عملیات اجرایی پس از اتمام کار میتوان با ضربه زدن به سطح دیوار از پر شدن کامل پشت کاشی با دوغاب اطمینان حاصل نمود. عدم پر شدن کامل پشت کاشی موجب لقی و افتادن آن در دراز مدت خواهد بود همچنین همباد بودن کاشیها نیز باید با قرار دادن شمشه بین شمشه شه و دیوار در برخی نقاط نشانه بی دقتی بلند صاف روی دیوار کنترل شود وجود فاصله ناهمبادی نصب کاشی است .

22- قبل از بندکشی باید سطح کار تمیز شده و دوغاب احتمالی لای بندها با برس تمیز گردد.

23-حداقل تا سه روز بعد از نصب از یخ زدن دوغاب و نیز ضربه زدن به کاشیها جلوگیری شود. همچنین پاشیدن آب روی سرامیک در افزایش مقاومت ملات و بندکشی کاملاً موثر است.

 

 

 

 

مشاهده ویدیو های بیشتر در اینستاگرام ما

instagram: sokhanfar.ir

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

sokhanfar hasan وب‌سایت
0 0 رای ها
میزان رضایت
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها