0 تا 100 سرامیک کاری کف + ویدیو کارگاهی
- sokhanfar hasan
- اجراء ساختمان, نازک کاری ساختمان
- 2023/02/08
- آخرین ویرایش30 سپتامبر 2024
مشاهده ویدیو های بیشتر در اینستاگرام ما
اجرای 0 تا 100 سرامیک کاری کف + ویدیو کارگاهی
امروزه مصالح متنوع از مواد طبیعی و مصنوعی جهت پوشش کف در ابعاد و طرح های مختلف تولید شده است. وجود انواع مصالح شامل موزاییک سنگ سرامیک قطعات بتنی و… موجب تنوع و افزایش قدرت انتخاب معماران جهت خلق کف فرشهای زیبا گردیده است توجـه بـه موقعیت، ابعاد و کاربری فضا، مقدار رطوبت محیط میزان ،تردد مقاومت فشاری و میزان سُر بودن تنوع رنگ و نقش بخشی از عواملی است که در انتخاب مصالح باید مد نظر قرار گیرد.
نحوه اجرا
مرحله اجرای کف فرش از قسمتی که پس از ورود به فضای مورد نظر بیشترین یا اولین دید را دارد آغاز شده و امتداد مورد نظر مبنای کار قرار میگیرد خط تراز نهایی نازک کاری کف مجدداً کنترل شده و شیب بندی به طرف آبروها با ریسمان کشی و یا شمشه و تراز مشخص میشود در مرحله بعد سرامیک، سنگ یا موزاییک ابتدا و انتهای اولین ردیف نصب شده اصطلاحاً دلیل گذاری و بین آنها ریسمان کشی میشود سپس ملات ماسه سیمان با نسبت ۵:۱ یا ۶:۱ روی کف پهن شده و کل ردیف چیده می شود.
سپس با استفاده از گونیای بلند یا متر تکنیک ،۳ ۴ ۵ ردیف دوم به صورت عمود بر ردیف اول اجرا می گردد. عدم اجرای کاملاً عمود این ردیف موجب نازیبایی کار و عدم قرارگیری درزها در یک امتداد خواهد بود لذا باید دقت لازم در این قسمت بکار رود.
ردیف سوم نیز به همین منوال عمود بر ردیف دوم اجرا می.گردد سپس بین ردیف ها ریسمان کشی شده و کل سطح تکمیل می.شود تراز بودن کار در دو جهت یا رعایت دقیق شیب مورد نظر همباد و هم راستا بودن درزها و پر کردن کامل زیر کف فرش با ملات از نکات مهمی ! قطعه باید کنترل شود .
پس از ۲۴ ساعت ابتدا سطح کار مرطوب شده و جهت پر کردن درزها با مخلوط پودر سنگ و سیمان به نسبت ۴ به ۱ اجرا می.گردد سپس روی سطح در سنگ پاشیده شده و با گونی نخی و کمچه کاملاً درزگیری می شود.
انواع چیدمان
امکان اجرای انواع طرحها شامل ساده لوزی ،شطرنجی ،آجری حصیری چرخ دنده ای، آسیاب بادی و…متناسب با نوع فضا در چیدمان فرش کف وجود داشته که هر یک محاسن و معایب خاص خود را دارد. به عنوان مثال روش ساده دارای چیدمان کاملاً معمولی است و زیبایی کار منحصر به زیبایی خــود مصالح میباشد همچنین روش نصب لوزی (قطری موجب وسعت بیشتر فضاست ولی پرت مصالح مخصوصاً در فضاهای کوچک و پر زاویه از معایب اصلی آن به شمار می رود.
نکات اجرایی
1- در انتخاب طرح و رنگ مصالح کف فرش دقت لازم بکار رود. استفاده از سنگ یا سرامیک با رنگهای تیره و طرحهای شلوغ در فضاهای کوچک توصیه نمیشود بالعکس استفاده از رنگهای روشن با نقوش ساده جهت بزرگتر نشان دادن فضا و افزایش ارتفاع سقف مناسب است.
2- استفاده از چیدمان لوزی بجای طرح ساده موجب زیبایی بیشتر و افزایش وسعت فضا در نظر بیننده میگردد.
3-استفاده از باندهای دور پهن و یا تغییر چیدمان کف فرش موجب کاهش مساحت در نظر بیننده شده و در فضاهای کوچک چندان مطلوب نمیباشد در صورت ضرورت ترجیحاً باید از باندهای نازک به عرض حدود ۱۰ سانتیمتر استفاده گردد
4- ترجیحاً در فضاهای کوچک از سنگ و سرامیک با ابعاد کوچکتر و در فضاهای بزرگ از انواع بزرگتر استفاده شود به عنوان مثال در یک سالن با مساحت حدود ۳۰ متر مربع استفاده از سایز 40*40 مناسب است .
5- حتی المقدور از ایجاد اختلاف سطح فرش کف اجتناب ،شود زیرا این کار موجب فضا و کوچک شدن آن میگردد لذا تقسیم توصیه میشود در ساختمانهای کوچک کد ارتفاعی آشپزخانه کاملاً همسطح کف سالن پذیرایی در نظر گرفته شده و ترجیحاً نازک کاری هر دو نیز یکسان باشد.
6- در ساختمانهای لوکس میتوان از انواع کفپوشها و سرامیکهای سه بعدی استفاده نمود. قیمت این سرامیکها بسیار بالاست ولی موجب تنوع و زیبایی فوق العاده فضا می گردد.
7- عیار ملات ماسه سیمان مورد استفاده در کف فرش ۵:۱ یا ۶:۱ مناسب است.
8- جهت جلوگیری از جذب شیره ،ملات مصالح کف فرش از قبیل سرامیک یا موزاییک باید زنجاب شود فرو بردن سریع سرامیک در آب کافی است.
9- سطح موزاییک یا سرامیکها باید کاملاً هم باد هم بوده و اصطلاحاً ناخنی نباشد سطح فرش کف کاملاً تراز باشد. با قرار دادن یک شمشه بلند و صاف در هر دو جهت میتوان نکته مذکور را کنترل نمود.
10- درزها از ابتدا تا ردیف آخر باید در یک خط باشد کمی بی دقتی در این زمینه مـوجب نمای نامناسب مخصوصاً در مدلهای ساده یا شطرنجی می گردد.
11- درز بین هر ردیف حدود ۲-۳ میلیمتر در نظر گرفته شود جهت اجرای دقیق تر میتوان از لقمه های پلاستیکی استفاده نمود .
12-جهت جلوگیری از اعوجاج کف فرش در اثر تنشهای حرارتی در سطوح وسیع مثل پشت ،بام در هر ۵ متر طول باید حدود ۲ سانتیمتر درز انبساط در نظر گرفته شود در انتهای کار این درزها باید به وسیله مواد انعطاف پذیر مانند ماستیکهای ،قیری چسب سیلیکون فوم پلی یورتان و نظایر آن پر گردد. پر کردن این درزها با استفاده از ملاتهای پایه سیمانی مجاز نمی باشد.
13- در مورد حمام آشپزخانه سرویسهای بهداشتی و پشت بام حتماً شیب مناسب حدود ۱ تا ۲ درصد اختلاف ارتفاع ۲۱ سانتیمتر در هر ۱۰۰ سانتیمتر طول به طرف آبروها اعمال شود. پس از بندکشی با ریختن آب میتوان صحت شیب بندی را کنترل نمود.
14- در فضاهای مرطوب مانند آشپزخانه حمام و سرویسهای بهداشتی جزئیات اجرایی کف به شکل زیر انجام شود
15- در زیرزمینها جهت جلوگیری از نفوذ رطوبت باید بلوکاژ کف انجام شود لذا ابتدا بر روی خاک کوبیده شده حدود ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر سنگ درشت دانه و سپس روی آن به ارتفاع ۵ سانتیمتر شن ریخته میشود. لایه شن برای ایجاد سطح مناسب جهت اجرای بتن کف و نازک کاری اجرا می گردد همچنین قبل از اجرای بتن کف باید کلیه لوله های تاسیسات با شیب مناسب ۱ تا ۴ درصد در کف قرار داده شوند.
16- قبل از دوغاب ریزی باید سطح کمی مرطوب شود.
17- عملیات دوغاب ریزی و بندکشی ترجیحاً ۲۴ ساعت بعد از اتمام فرش کف انجام شود. تردد عوامل اجرایی قبل از زمان مذکور موجب لقی و انحراف کف فرش و از بین رفتن شیب بندی می گردد. در این مرحله باید دوغاب به وسیله جارو یا تی کاملاً روی سطح پخش شده و کلیه درزها پر شود.
18- پس از تکمیل فرش کف باید نسبت به سابزنی جهت جلای بیشتر و از بین بردن زوائد ریز و لبه ها (ناخنها) اقدام شود حرکت دستگاه ساب باید به صورت دورانی و زیگزاگی انجام شود همچنین کنجهای کار باید به صورت دستی ساب زده شود .
19- در کارهای دقیق و ظریف از ساب نرمتر لقمه) با شماره بالاتر و ریزتر استفاده شود.
20-در صورت وجود خلل و فرج و ترک در سطح سنگ کف باید از رزین استفاده شده و ترکها کاملاً رزین ساب شوند.