0

اَبرسازنده

جامع ترین آموزش اجرا ساختمان

محاسبه سود ساختمانی

محاسبه درصد های مشارکت و خرید و فروش ملک

نقشه خوانی

یادگیری ۴ نقشه اصلی

پک نمونه گزارشات

ترفندهای گزاررش دهی

مراحل اداری

معرفی و نحوه طی کردن مراحل اداری

سفت کاری

راهنمای صفر تا صد سفت کاری

نازک کاری

راهنمای صفر تا صد نازک کاری ساختمان

تاسیسات ساختمان

اصول و راهکارهای فنی تاسیسات ساختمانی

نظارت و گزارش نویسی

آموزش گزارش نویسی اصولی

گودبرداری

نحوه گودبرداری اصولی برای ساختمان ها

تخریب

باید و نباید های تخریب ملک

اسکلت ساختمانی

نحوه اسکلت بندی و اصول لازم برای آن

نقشه خوانی ساختمان

اصول و قوانین نقشه خوانی و اجرا

راهنمای نصب نرم افزار

نحوه نصب نرم افزار در سیستم عامل ها

راهنمای ثبت نام در دوره ها

نحوه ثبت نام و پرداخت

مشاوره حضوریvip

مشاوره خصوصی با مهندس سخن فر

مشاوره تلفنی

تماس با کارشناسان آکادمی سخن فر

از کروم بندی تا سفید کاری ( گچکاری ) + ویدیو کارگاهی

کردن بین کروم ها با ملات و تسطیح با شمشه فلزی شمشه کشی scaled

از کروم بندی تا سفید کاری ( گچکاری ) + ویدیو کارگاهی

کروم بندی چیست ؟

کروم بندی در اصل ایجاد نمودن یک سطح تراز برای اجرای هر نوع  ملات نظیر گچ و سیمان در سطوح افقی و قائم است و می‌تواند به صورت افقی در اجرای سطوح و یا قائم در اجرای نمای دیوارها و یا شیبدار در اجرای شیب بندی بام و کف‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

کاربردها‌ی کروم

در کارهایی نظیر اجرای گچ و خاک و انواع رویه‌ها بصورت قائم و در اجرای کفسازی بام و پارکینگ‌ها و زیر زمین‌ها بصورت شیبدار و در اجرای رویه کف واحدها و محوطه‌ها اجرا میشود و قایل پرداخت است.

گچ و خاک و سفید کاری

پس از اجرای دیوارچینی نوبت اجرای لایه گچ و خاک روی سطوح داخلی دیوارها .است این مرحله بسیار مهم است زیرا کلیه نقایص احتمالی دیوار چینی شامل ناشاقولی و ناریسمانی باید در این مرحله حله برطرف گردد لذا ابتدا باید دیوارها کروم بندی و شمشه گیری شوند شمشه گیری پایه و اساس نازک کاری است و باید نهایت دقت در اجرای شاقولی و ریسمانی آن بکار رود.

کروم بندی و شمشه گیری

روش کار به این صورت است که ابتدا با چشم یا شاقول دستی بیرونی ترین نقطه دیوار مشخص می شود سپس با ملات گچ و خاک نقطه صافی در آن محل ایجاد شده که اصطلاحاً به آن کروم گویند. سپس این نقطه را با شاقول به پایین منتقل کرده و به این ترتیب سطح کوچکی نیز هم باد نقطه فوقانی در پایین دیوار ایجاد می شود .روند مذکور در گوشه دیگر دیوار نیز به همین روش تکرار می.شود. سپس بین دو نقطه ابتدا و انتهای دیوار ریسمان کشی افقی انجام شده و هر یک متر زیر ریسمان کروم هایی ایجاد می گردد.

آنگاه با قرار دادن شمشه فلزی بر کرومها در هر ردیف ،قائم پشت آن را پر کرده و بدین ترتیب روی دیوار خطی عمودی به پهنای چند سانتیمتر و به فاصله هر یک متر ایجاد شده که به این کار شمشه گیری می.گویند در مرحله بعد بین این خطوط با گچ و خاک پر شده و سپس با شمشه بلند سطح صاف پرداخت می.گردد مراحل شمشه گیری دیوارها برای سیمانکاری نیز به طریق مشابه انجام شده و فقط بجای گچ و خاک از ملات ماسه سیمان استفاده می شود .

کردن بین کروم ها با ملات و تسطیح با شمشه فلزی شمشه کشی 1

اجرای گچ و خاک

پس از شمشه گیری باید سطح دیوار با استفاده از ملات تسطیح شود ملات گچ بسیار زودگیر است و به همین دلیل نمیتوان سطح دیوار را کاملاً با آن پرداخت و صیقلی .نمود زیرا قبل از پرداخت با ماله، گچ سخت شده و حالت خمیری خود را از دست میدهد به این دلیل گچ را با خاک رس به نسبت ۵۰-۵۰ مخلوط کرده تا ملاتی منعطف با گیرش کندتر و قیمت ارزانتر حاصل شود پس از اجرای گچ و خاک نوبت اجرای فاز اول تاسیسات برقی و مکانیکی ساختمان است که در این مرحله لوله های شیارزنی لوله های تاسیسات مطابق با نقشههای برق و مکانیک بر روی دیوارها انجام میشود سپس برق و قوطی کلید و پریزها لوله های فاضلاب لوله کشی آب سرد و گرم مصرفی و رادیاتورها، کانال های کولر و…. در محل خود نصب می گردد . بخشی از لوله کشی تاسیسات مکانیکی معمولاً قبل از گچ و خاک انجام میشود پس از انجام کامل فاز اول تاسیسات و تست و آب بندی آنها سفیدکاری دیوارها انجام میشود به دلیل اجرای دو لایه گچکاری روی دیوار اصطلاحاً به آن دو گچه گویند.

گچ و خاک به نسبت مساوی 1

سفیدکاری

در مرحله بعد برای ایجاد یک سطح صاف و ،سفید روی ملات گچ و خاک با لایه ای از گچ پوشش داده میشود. سپس جهت ایجاد پوشش کاملاً صیقلی و شفاف و رفع خلل و فرج احتمالی سطح کار با لایه نازکی از گچ کشته پوشیده می.شود برای ساختن گچ ،کشته ابتدا گچ از الک بسیار ریز عبور داده شده و سپس با آب مخلوط میگردد در مرحله بعد ملات با دست حدود ۱۵ دقیقه ورز داده میشود بدین ترتیب ملاتی حاصل شده که قبل از خشک شدن سخت نمیشود و به آن در اصطلاح بنایی کشته می گویند .

گچ پلیمری پاششی

در پروژه های بزرگ جهت افزایش سرعت کار میتوان از گچ پلیمری پاششی استفاده نمود. مواد افزودنی کندگیر کننده موجود در این نوع گچ موجب بهبود مشخصات انعطاف پذیری بیشتر و قابلیت شمشه کشی و پرداخت آن می.شود در این سیستم ابتدا باید کل سطح شمشه گیری شود. سپس گچ درون دستگاه گچ پاش ریخته شده و پس از اختلاط با ،آب توسط پمپ به داخل شیلنگ هدایت میشود وجود فشار هوا در سر نازل موجب پاشیده شدن گچ روی سطح می.گردد. در مرحله نهایی سطح کار با شمشه کشی صاف شده و با افزودن کمی رطوبت و ماله کشی با ماله اسفنجی و فلزی کاملاً پرداخت میشود این سیستم تنها در پروژه های بزرگ توجیه اقتصادی داشته و سرعت ،زیاد حذف مرحله گچ و خاک چسبندگی مناسب روی انواع سطوح قیمت بالاتر نسبت به روش سنتی و تا حدودی پاشش و کثیف کاری بیشتر از ویژگی های آن است .

گچ در بین کروم ها

از کروم بندی تا سفید کاری ( گچکاری ) + ویدیو کارگاهی

از کروم بندی تا سفید کاری ( گچکاری ) + ویدیو کارگاهی

نکات اجرایی

1- استفاده از گچ ،مرغوب ،استاندارد سفید رنگ فاقد رطوبت و ترجیحاً تازه تولید شده اولین قدم در اجرای مناسب گچکاری است.

2- کروم ها حتماً باید شاقولی و ریسمانی همباد باشند.

3- برای پوشش سطوح بتنی مانند ستونها و دیوارهای برشی در اولین لایه برای ایجاد گیرش مناسبتر باید از گچ گیبتون استفاده شود.

4- به دلیل اجرای بتن شیب بندی و نازک کاری ،کف لایه گچ و خاک باید از حدود ۱۵ سانتیمتر بالاتر از دال بتنی آغاز شود در صورت اجرای اشتباه نیز جهت جلوگیری از تبله گچ باید قبل از اجرای شیب بندی تراشیده شود.

5- توصیه میشود جهت کاهش پرت بلوکها و خردشدگی ،احتمالی شیارزنی لوله های تاسیسات پس از اجرای لایه گچ و خاک آغاز گردد.

لوله های تاسیسات پس از اجرای گچ و خاک

6- قبل از اجرای نازک کاری نهایی دیوارها حتماً نسبت به تست فاز اول تاسیسات و انجام سیم کشی برق اقدام شود زیرا در صورت بروز هرگونه اشکال در این مرحله امکان تراشیدن گچ و ،خاک رفع عیب و اجرای مجدد میسر است.

7- پیش از اجرای سفیدکاری سقف باید کفسازی طبقه فوقانی تکمیل شود. نفوذ دوغاب ملات کف فرش موجب زرد شدن و زنجاب سفیدکاری سقف می گردد .

8-ضخامت گچ کشته نباید از یک میلیمتر تجاوز ،کند زیرا در این صورت پوسته پوسته شده و از سطح کار جدا می شود .

9- سطح نهایی کار باید کاملاً صاف و بدون اعوجاج باشد.

10- وقوع ترک در سطوح گچکاری یکی از موارد شایع و مورد شکایت مالکین است که به یکی از دلایل زیر محتمل می باشد.

11- رقیق بودن بیش از حد ملات گچ اصطلاحاً گچ کم مایه به طوری که گچ نتواند پس از ،انبساط حجم آب مصرفی در ملات را پر .کند در نتیجه گچ پس از خشک شدن به دلیل کاهش حجم زیاد ترک میخورد.

12- اجرای ملات با ضخامت بیش از ۵-۶ سانتیمتر در یک مرحله در دیوارهای با ناشاقولی زیاد موجب بروز ترک می.گردد زیرا لایههای رویی گچ در اثر مجاورت با هوا سریعاً خشک شده تبخیر آب لایههای درونی موجب افزایش فشار و ایجاد ترک جهت خروج بخار آب میشود لذا گچکاری در این موارد باید به صورت مرحله ای و لایه لایه انجام شود.

13- گچکاری در دمای زیر صفر به دلیل یخ زدن آب موجود در ملات، موجب فساد گچ شده ایجاد ترک در سطح کار کاملاً محتمل است.

14-اجرای گچ بطور مستقیم روی یونولیت با هر شکل اعم از شیاردار یا ساده به علت تفاوت زیاد ضریب انبساط حرارتی دو ماده ممنوع است و باید روی یونولیت با ورقههای رابیتس پوشیده شود.

شکل ۴-۲۱ نصب برگههای رابیتس جهت گچکاری سقف

15-ترک دیوار در امتداد سطوح فلزی نظیر والپست ها نعل درگاه و کلافهای درب پنجره و کمدهای دیواری کاملاً شایع است. در این موارد قبل از اجرای گچ و خاک باید روی والپستها و سطوح فلزی مدفون در دیوار با توری مرغی پوشانده شده و در کنار سطوح فلزی نمایان نیز چفت ایجاد شود.

۱۶-وقوع ترک با زاویه حدود ۴۵ درجه نسبت به افق در اثر نشست ساختمان که معمولاً در ساختمانهای نوساز در سال اول بهره برداری ظاهر می.شود به دلیل مسئله خزش بتن در اثر بارگذاری این ترکها در ساختمانهای بتنی مشهودتر است.

مشاهده ویدیو های بیشتر در اینستاگرام ما

instagram: sokhanfar.ir

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

sokhanfar hasan وب‌سایت
0 0 رای ها
میزان رضایت
3 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها